Кошик
Вощина всего 170 грн/кгКупить со скидкой
Интернет-магазин "Все для пасіки"
+380995523193
+380980539320

Маточне молочко лиофилизированное

  • В наявності

270 грн.

+380995523193
Светлана
  • +380980539320
    Светлана
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Маточне молочко лиофилизированное
Маточне молочко лиофилизированноеВ наявності
270 грн.
+380995523193
Светлана
  • +380980539320
    Светлана
Купити

Опис

Що таке маточне молочко?

Для бджіл маточне молочко – це самий перший корм. Виробляють його молоді бджоли, в обов'язки яких входить годувати личинок і матку. Лише личинки робочих бджіл одержують маточне молочко всього 3 дні, а матка – все життя. Тому і живе вона набагато довше простих бджіл – цілих 7 років, а робочі бджоли всього 35-40 днів. Але якщо личинки робочої бджоли буде отримувати маточне молочко більше трьох днів, то у неї розвиваються репродуктивні органи і вона стає маткою. Така ситуація виникає, якщо у бджолиній сім'ї матка гине і бджолам терміново потрібно замінити її.

Маточне молочко – це желеподібна маса білого або злегка кремового відтінку зі специфічним запахом і різким кислуватим смаком. Збором маточного молочка займаються не всі бджолярі, оскільки цей процес дуже трудомісткий. Тому купити маточне молочко не так-то просто, ціна на цей продукт досить висока.

Рекомендується прийом маточного молочка:

  • під час відновлювального періоду після інфарктів, інсультів, операцій, хіміотерапії, перенесених тяжких захворювань;
  • при стенокардії, атеросклерозі, гіпертонії, гіпотонії, дистрофії міокарда, ішемічної хвороби серця, вегетосудинної дистонії;
  • якщо спостерігаються часті нервові розлади, стресовий стан, депресія, а також при епілепсії;
  • для профілактики і лікування різних порушень в роботі ендокринної та статевої сфери, при чоловічому і жіночому безплідді як доповнення до основного лікування;
  • жінкам при клімактеричному синдромі, порушенні менструального циклу, гормонального балансу;
  • як доповнення до основного лікування при простатиті, аденомі передміхурової залози, імпотенції;
  • при порушенні травлення у дорослих та дітей, відсутність апетиту, анорексія, анемії;
  • для годуючих жінок при гіпогалактії – зниження лактації;
  • якщо спостерігається передчасне облисіння, ламкість і розшарування волосся, ламкість нігтів, передчасне старіння шкіри;
  • дорослим і дітям при хронічної втоми, зниження імунітету, частих простудних і вірусних захворюваннях.

Результати застосування маточного молочка:

  • відновлення нормального рівня артеріального тиску.
  • поліпшення метаболізму в тканинах міокарда,
  • знижується вміст холестерину в крові,
  • поліпшується функціональний стан серцево-судинної системи,
  • завдяки присутності в маточному молочку біотину, цинку, калію, фосфору, магнію, марганцю, хрому, вітамінів В1, В3, амінокислот триптофану, ізолейцину і лейцину в крові підтримується стабільний рівень глюкози при цукровому діабеті;
  • вироблення гемоглобіну активізується, організм стає більш стійким до гіпоксії (кисневого голодування);
  • активізується робота статевих залоз і відновлюється оптимальний гормональний баланс;
  • посилюється статевий потяг і підвищується фертильність (здатність до запліднення);
  • у клімактеричний період психоемоційний і фізіологічний стан жінки покращується;
  • знижуються ризики захворювань органів жіночої та чоловічої статевої системи;
  • стимуляція вироблення тестостерону (чоловічого статевого гормону) завдяки наявності у складі цинку, гормонів (прогестерону, тестостерону, естрадіолу), підвищення потенції, поліпшення якості сперми;
  • поліпшується функціонування наднирників та інших органів ендокринної системи;
  • з'являється апетит, поліпшується перистальтика шлунка і кишечника, робота органів травлення;
  • підвищується імунітет, знижується ризик розвитку захворювань;
  • у поєднанні з фізичними навантаженнями і правильним харчуванням маточне молочко сприяє зменшенню накопичення жиру, збільшення м'язової маси, підвищенню витривалості;
  • при вагітності знижується ризик розвитку ожиріння, анемії, підвищується стійкість до бактеріальних і вірусних інфекцій.

Маточне молочко рекомендується приймати в комплексі з іншими продуктами бджільництва: пергою, пилком, медом. Комплексний прийом посилює його вплив на організм людини.

Протипоказання

  • індивідуальна непереносимість продукту,
  • хвороба Аддісона - хронічна недостатність кори наднирників,
  • пухлини,
  • гострі інфекційні захворювання,
  • артеріальна гіпертензія,
  • підвищена згортання крові.

З обережністю і тільки під наглядом лікаря маточне молочко приймається при цукровому діабеті, тромбофлебіті, дерматиті, астмі.

Склад маточного молочка

Харчова і біологічна цінність маточного молочка набагато вище, ніж у всіх інших продуктів бджільництва. Вміст лізину, проліну, аспарагінової та глютамінової амінокислот у ньому більше, ніж у всіх видах тварин білків. Для людини ці амінокислоти дуже важливі, оскільки вони благотворно впливають на суглоби, підвищують когнітивні здібності, мають гепатопротекторні властивості, та незамінні для функціонування і розвитку головного мозку.

Амінокислота лізин необхідна для засвоєння кальцію організмом. Без неї неможлива вироблення колагену, який відповідає за пружність і еластичність шкіри, стінок судин, хрящової тканини. Також лізин бере участь у синтезі гормонів, тому маточне молочко є, по суті, еліксиром молодості.

Способи консервації і зберігання

Вирішуючи купити маточне молочко, слід розуміти, що у нього є один недолік, який потрібно брати до уваги – втрата корисних властивостей після двох-трьох годин зберігання при кімнатній температурі. Для тривалого зберігання маточне молочко консервують різними способами:

  • заморожують,
  • адсорбують,
  • консервують медом,
  • лиофилизируют.

Заморожене маточне молочко зберігає властивості, але незручно для транспортування. При адсорбції до лактози і глюкози, які служать адсорбентами, додають всього 7-10% маточного молочка, а при консервації медом і того менше – 1-2 г на 100 г. меду. Більше не можна, інакше продукт зіпсується.

Одним з найбільш зручних і ефективних способів консервації є ліофілізація. Попередньо заморожені біологічні препарати або продукти харчування після попередньої заморозки (при -300С протягом 24 годин) висушується у вакуумі. Лиофилизировать маточне молочко почали ще в Радянському Союзі, про що свідчать статті апітерапевтів того часу. Лиофилизированное маточне молочко не боїться перепадів температури і зберігається без холодильника протягом двох років, не втрачаючи своїх властивостей.

Інформація для замовлення

  • Ціна: 270 грн.